Om

...den giver sindet vinger...

Om Allegrokoret

Christianskirche i Altona, Hamborg 2019

 Korfestival i Kometen, januar 2019

Korets aktiviteter

Hver sæson synger Allegrokoret en eller flere koncerter i lokalområdet eller uden for København og en eller to gange til højmesse i Frihavnskirken på Østerbro. Derudover har Allegrokoret et fast samarbejde med Voces Academy, som betyder, at akademiets kordirigentstuderende hver sæson gæster koret og arbejder med det under kyndig vejledning af underviser Peter Hanke og Victoria Ely.

Allegrokoret og Voces Academy, Master Class

Sankt Hans ved Søerne, juni 2017

Korfællesskabet er en fantastisk oplevelse - vi skaber noget i samtidighed og har det godt sammen. Vores korrejser til Berlin i 2016 og Hamborg i 2019 var virkelig alle anstrengelserne værd!! :-)

 

Vi arbejder seriøst med kormusik og repertoiret  er smukt, spændende og udfordrende. De enkelte stemmers ekstrakurser har virkelig løftet korets kvalitet.

 

Jeg er stolt over at være fast sanger i et kor,som både hviler i sig selv og ønsker at blive bedre fra korprøve til korprøve.

Koncert i Davids kirke 6. okt. 2019

Studerende ved Voces Academy arbejder med Allegrokoret 2019

Klassisk seniorkor 

Selv det mindste frø kan blive til en flot blomst. Man kan i sandhed få ting til at vokse, hvis man tager fat, inspirerer og motiverer.

Allegrokoret med dets 32 sangere er et normbrydende kor med gåpåmod og ambitioner. Med en gennemsnitsalder på 72,2 år har korets sangere for længst overskredet pensionsalderen - den aktive alder. Men slutter det så her? Nej! Allegrokoret gør op med de stereotype opfattelser af alderdom. Koret bryder med normerne om, at stemmen ikke klinger smukt når man er over 65 og bryder med normerne ved at afholde 2 til 3 ugentlige korprøver. På 7 år har koret opnået et højt amateur niveau.

 

Hver af Allegrokorets sangere har en fin sangstemme med en god spændvidde og er i stand til at synge efter noder på et rimeligt tilfredsstillende niveau. De enkelte stemmegrupper deltager desuden separat i ekstra sangundervisning. 

Korets repertoire

Allegrokoret synger klassisk kormusik, primært a capella, og til tider operakor. Koret beskæftiger sig bl.a. med tyske komponister som Mendelssohn, Brahms og Hindemith, med franske komponister som Poulenc og Debussy, med engelske som Elgar og Britten, samt med danske komponister som Gade, Nielsen, Schultz, la Cour og Per Nørgård.

Koret synger

Mandag kl. 9.45-12.30 i Frihavnskirken og

Onsdag kl. 9.45-12.15 i Frihavnskirken

Ekstraprøver: Fredag kl. 10.40-15.00

Prøverne foregår i store sal