Om

Det er livsbekræftende at synge i kor

Om Allegrokoret

Billeder fra Allegrokorets to koncerter i Berlin, maj 2016

Jeg synger i kor, fordi det er spændende og udfordrende. Jeg lærer meget om min stemme og dét at følge musikken og dirigentens udtryk - det er meget interessant.

 

Det at synge sammen med andre gør mig glad - vi skaber noget i fællesskab og har det godt sammen. For ikke så længe siden afholdt vi en skøn korweekend med et andet kor.

 

I koret har vi det dejligt, der er en god stemning, og selvom vi arbejder seriøst med kormusik og vores dirigent til tider vælger nogle (gode) udfordrende værker, er der altid plads til et godt grin.

 

Vores repertoire er utrolig smukt og varieret, og det giver noget ekstra til selve sangoplevelsen. Og så synes jeg, det er dejligt, at vi både synger til højmesser og synger koncerter.

Korprøverne er fyldt med nærvær og intensitet

Allegrokoret synger til Sankt Hans 2017

 

 

Musik giver universet en sjæl, den giver sindet vinger, fantasien flugt, alvoren charme, og den giver munterhed og liv til alt

-Platon

Seniorkor på Østerbro

Koret blev etableret i foråret 2012 som et klassisk seniorkor for at engagere flere seniorer i musik.

Korets repertoire

 

Allegrokoret synger klassisk kormusik, primært a capella, og til tider operakor. Værkerne spænder fra barokmusik af Händel, klassik af Mozart og Beethoven, over romantisk musik af Brahms, Mendelssohn, Schubert, Wagner og Verdi til nyere musik af Per Nørgård og Niels la Cour.

Koret synger

 

Mandag kl. 9.45-12.30 i Frihavnskirken

Onsdag kl. 9.45-12.15 i Frihavnskirken

Prøverne foregår overvejende i store sal

Der var bred interesse for at synge i et klassisk kor. Og fra at begynde med godt

20 kormedlemmer består koret nu af ca. 35 sangglade seniorer. De første fem år har budt på flere dejlige musikalske oplevelser og koncerter. I maj 2016 tog Allegrokoret til Berlin og sang to koncerter med musik af Mendelssohn, Brahms og Schubert.

 

Man skal have en rimelig sangstemme, kunne synge rent og have nodekendskab - gerne kunne læse noder på et rimeligt niveau. Udover korprøverne kan det være nødvendigt at øve sig hjemme.

 

- Optagelse fra en almindelig korprøve: Mendelssohn: Die Nachtigall (Goethe)

Copyright © All Rights Reserved