Om

...den giver sindet vinger...

Om Allegrokoret

Christianskirche i Altona, Hamborg 2019

 Korfestival i Kometen, januar 2019

Korets aktiviteter

Hver sæson synger Allegrokoret en eller flere koncerter i lokalområdet eller uden for København og én eller to gange til højmesse i Frihavnskirken på Østerbro. Derudover har Allegrokoret et fast samarbejde med Voces Academy, som betyder, at akademiets kordirigentstuderende hver sæson gæster koret og arbejder med det under kyndig vejledning af underviser Peter Hanke og Victoria Ely.

Klassisk seniorkor 

Allegrokoret med dets 30 sangere er et normbrydende kor med gåpåmod og ambitioner. Med en gennemsnitsalder på 73 år har korets sangere for længst overskredet pensionsalderen - den aktive alder. Men slutter det så her? Nej! Allegrokoret gør op med de stereotype opfattelser af alderdom. Koret bryder med normerne om, at stemmen ikke klinger smukt når man er over 65 og bryder med normerne ved at afholde 2 til 3 ugentlige korprøver. Siden begyndesen har koret opnået et flot og stabilt amateur niveau. Allegrokoret er grundlagt og udviklet fra 2012 til 2021 af Philip Jacobsen.

 

Hver af Allegrokorets sangere har en fin sangstemme med en god spændvidde og er i stand til at synge efter noder på et rimeligt tilfredsstillende niveau. De enkelte stemmegrupper deltager desuden separat i ekstra sangundervisning. 

Koncert i Davids kirke 6. okt. 2019

Sankt Hans ved Søerne, juni 2017

Korfællesskabet er en fantastisk oplevelse - vi skaber noget i samtidighed og har det godt sammen. Vores korrejser til Berlin i 2016 og Hamborg i 2019 var virkelig alle anstrengelserne værd!! :-)

 

Vi arbejder seriøst med kormusik og repertoiret  er smukt, spændende og udfordrende. De enkelte stemmers ekstrakurser har virkelig løftet korets kvalitet.

 

Jeg er stolt over at være fast sanger i et kor,som både hviler i sig selv og ønsker at blive bedre fra korprøve til korprøve.

Allegrokoret i Kometen februar 2020

Koncert i Grosshansdorf 2019 

Allegrokoret og Voces Academy

At arbejde med kor er et livslangt projekt. Et kor er en meget kompleks størrelse, som kan blive ved med at give dirigenten spændende udfordringer. Allegrokoret og Voces Academy har i flere år samarbejdet om den fælles læring, der opstår, når en kordirigent stiller sig op foran et kor. Denne læring er netop en gen-sidig proces, da den opstår i rummet mellem kor og dirigent. Den handler om forståelse, opmærksomhed og rummelighed - om at forstå koret i partituret. Til Workshops'ene møder typisk 5-6 kordirigent studerende op, og i løbet af 4-5 timer bliver de udfordret, hjulpet og får styrket deres relation til koret. Workshops'ene ledes kompetent af Peter Hanke, som har mange års erfaring som kordirigent og inden for ledelse.

Korets repertoire

Allegrokoret synger klassisk kormusik, primært a capella, og til tider operakor. Koret beskæftiger sig bl.a. med tyske komponister som Mendelssohn, Brahms og Hindemith, med franske komponister som Poulenc og Debussy, med engelske som Elgar og Britten, samt med danske komponister som Gade, Nielsen, Schultz, la Cour og Per Nørgård.

Korprøver
Mandag kl. 9.45-12.30 i Frihavnskirken og

Onsdag kl. 9.45-12.15 i Frihavnskirken

Ekstraprøver: Fredag kl. 10.40-15.00

Prøverne foregår i store sal