Korlederen

...og den giver munterhed og liv til alt (Platon)

Korlederen

Allegrokoret blev stiftet og igennem 9 år ledet af kordirigenten Philip Jacobsen. Philip er uddannet fra Musikvidenskab på Københavns Universitet, hvor han har studeret korledelse under Morten Topp og Brian Grønbæk. Herefter har Philip videreuddannet og dygtiggjort sig på master niveau som kordirigent og korleder hos Voces Academy under ledelse af Peter Hanke.

 

Philip har ledet klassiske kor siden 2011 og har bl.a. været dirigent for Helsingør Kammerkor, Canterino-koret og korleder samt forestillingsdirigent for Wieneroperette Caféerne hos Helikon - Musik, Teater, Akademi. Derudover er Philip bel canto tenor og fast kirkesanger i Frihavnskirken København Ø.


Tidligere har Philip spillet slagtøj på højt niveau både som solist og ensemblemusiker, indspillet CD'er og deltaget i (inter)nationale konkurrencer. Som slagtøjsmusiker modtog Philip i 7 år undervisning af Kgl. Kapelmusikus Ole Pedersen og rejste med dennes slagtøjsensemble rundt om i verden og deltog i slagtøjsfestilvaller med dygtige slagtøjsmusikere som danske Ronni K. Wenzell, tyske Edgar Guggeis og kinesiske Li Biao.